Eerste Communie

Vanaf september gaat de voorbereiding van start voor de Eerste Communie. Alle kinderen van groep 4 worden uitgenodigd om hieraan mee te doen.

Ook kinderen die al in groep 5 of hoger zitten en door omstandigheden niet eerder meededen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten.

Verder is het ook mogelijk voor de kinderen om tijdens het jaar gedoopt te worden mochten ze het Doopsel nog niet hebben ontvangen.

De voorbereiding op de Eerste Communie is regionaal: Velsen-Noord, Beverwijk, Castricum, Heemskerk en Uitgeest.

De voorbereidingsbijeenkomsten vinden plaats op zaterdagmiddag (voor kinderen uit Velsen-Noord en Beverwijk die hun Eerste Communie zullen ontvangen in de Agathakerk in Beverwijk) en op dinsdagmiddag (voor de anderen kinderen).

De locatie voor deze bijeenkomsten is voor beide groepen de Esplanadezaal bij de Mariakerk, Spoellaan 1 in Heemskerk.

Voordat de bijeenkomsten beginnen is er een ouderavond.

Aanmelden kan via het online aanmeldingsformulier. Neem voor meer informatie contact op met Pilar Casanova


Aanmeldingsformulier Eerste H. Communie


Vormsel

Ook gaat vanaf september de voorbereiding van start voor het Vormsel. Alle kinderen van groep 8 worden uitgenodigd om hieraan mee te doen.

Ook kinderen die al in de eerste klas zitten en door omstandigheden vorig jaar niet meededen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten.

Elk jaar nodigen we de Bisschop uit om het Vormsel toe te dienen tijdens een feestelijke viering in één van de kerken in onze regio.

De voorbereidingsbijeenkomsten vinden meestal plaats op woensdagavond in het Parochiecentrum bij de Laurentiuskerk in Heemskerk.

Er vinden ook enkele bijeenkomsten plaats in de Klop, bij de O.L.V. Geboortekerk in Uitgeest. Ouders en kinderen zullen worden uitgenodigd op een informatieavond in september/oktober.

Aanmelden kan via het online aanmeldingsformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pilar Casanova of 06-52134152.Aanmeldingsformulier H. VormselContactpersoon van de Sint Jozefparochie voor Eerste Communie en Vormsel: Ageeth Backer
06-28396815Terug