Beste parochianen,

hierbij een korte terugblik op de Grote Familiedag die georganiseerd was op 9 september.
Na maanden van voorbereidingen met de vrijwilligers was het zo ver. De Heilige mis was gepland om 10.00, een beetje afwijkend tijdstip, maar we wilden rekening houden met mensen die van verder weg zouden komen. Mijn wekker ging om half 7 af, er was nog veel te doen voordat de mis zou beginnen.

Pastor Mathew had gebeden voor mooi weer, en dat is gelukt, het is een prachtige dag geworden.
Om 8 uur zijn we allemaal bij elkaar gekomen om alles netjes klaar te maken voor het feest. Jan en Marcel met hun gezinsleden waren druk bezig om lekkere hapjes en drankjes voor te bereiden. Het springkussen moest opgepompt worden, de tent moest opgebouwd worden, dit onder leiding van Kees van der Ham. Alle tafels en stoelen waren nog binnen in de Meerpaal. Alle spelletjes werden naar buiten gebracht om klaar te staan voor het begin. Gelukkig was de kerk al dagen daarvoor dankzij alle goede mensen versierd met vaandels. Leny had prachtige bloemstukjes gemaakt.

Ik vond het erg fijn dat Monseigneur Hendriks in de gelegenheid was om voor te gaan. Hij is om kwart voor tien gearriveerd. Nog even een lekker kopje koffie gedronken voor het begin van de Heilige Mis. Drie man sterk, samen met Pastor Mathew en Pater Roland Putman, is de Heilige mis begonnen. De preek van Monseigneur Hendriks is geopend met de woorden: “Je bent niet gemaakt om alleen te zijn!” Hij heeft heel mooi beschreven de relatie tussen man en vrouw, dat iedere relatie offers vraagt, waar liefde is daar wordt ook pijn geleden. Een mens is niet gemaakt om alleen te blijven, hij is geschapen om mens voor anderen te zijn, voor God en zijn naaste”...
De Heilige Mis werd begeleid door prachtig gezang van onze drie koren.

Na de mis hebben we gezamenlijk een kopje koffie gedronken in de Pastorietuin. Om 12 uur zijn de activiteiten begonnen. Bets en Roneke hebben een gezellige looppuzzeltocht verzorgd, waar iedereen van klein tot groot aan deel kon nemen. Aan de reacties van de mensen te horen is dit heel gezellig geweest, lekker door Velsen Noord lopen met het puzzelboekje en allerlei dingen opzoeken. Tegelijk was aan de zijkant van de Meerpaal een fotopuzzelwedstrijd verzorgd door mijn man Bert en mijzelf. Ronald Mijnders heeft deze activiteit begeleid en aan zijn reactie te zien heeft hij genoten van de discussies van mensen over de oude foto's van Velsen Noord. Tussendoor hebben we genoten van een heerlijk kopje soep, broodjes, hamburgers, want met een volle buik kun je ook beter nadenken...
Achter de schermen was Ingrid Harsveld met een aantal andere mensen druk bezig om bergen afwas weg te werken en schone kopjes en soepkommen klaar te zetten voor een “nieuwe invasie”.

Om twee uur zijn allerlei spelletjes begonnen. Jozef en Maria puzzel verzorgd door Greet, ringgooien met Truus, sjoelen met Eric en Vincent, darten met Sabine, zenuwspiraal met Karin en Dita, blikgooien met Bernardo en zijn gezinsleden en het grootste succes was het gatenkaasspel, Ageeth had het druk met alle kindjes die graag dit spelletje wilden spelen. Clara en Viorel zorgden voor veiligheid en gezelligheid bij het springkussen.

Tijdens de spelletjes hebben we kunnen genieten van muziek verzorgd door Jean Claude en Cees. Tussen door werden de haren van kinderen (vooral meisjes :)) gevlochten door Roneke en Willeke. Mandy heeft tegelijk mooie kunststukjes met schmink op de gezichtjes van de kinderen gemaakt, maar ook op armen van volwassenen.

Om 4 uur was de prijsuitreiking door Pastor Mathew, gevolgd door een gezellige afsluiting met een borreltje. Daarna hebben we gezamenlijk alles opgeruimd.

Ik wil graag via deze weg alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet, want zonder jullie was dit niet gelukt. Bedankt!
Ook wil ik nog eens al onze sponsors hartelijk bedanken.

Ik hoop dat er een goede basis gelegd is en dat we de Grote Familiedag voortzetten volgend jaar, zodat het een mooie jaarlijkse traditie zal worden.


Ivana van der Ham
namens het Kerkbestuur
Terug